Η καρδιά της εκκλησίας χτυπάει ιεραποστολικά

a scrabble type block spelling the word miss, sits next to a bouquet

«Στο μοίρασμα μου πέσανε περιοχές ωραίες· κι ο κλήρος μου μ’ ευχαριστεί.Τον Κύριο που με νουθετεί, τον ευλογώ, κι οι σκέψεις μου τις νύχτες με διδάσκουν. Τον Κύριο έβαλα για πάντοτε μπροστά μου, στα δεξιά μου, για να μην ταλαντεύομαι» (Ψαλμός 16:6-8)

Καθώς γράφω αυτό το κείμενο, βρίσκομαι μακριά από τη διακονία που μου ανάθεσε ο Θεός στην Ουγκάντα. Βρίσκομαι στην Ελλάδα με την οικογένειά μου, καθώς προετοιμαζόμαστε για τον γάμο του Αλέξανδρου, του πρωτότοκου γιου μας, με μια πιστή κοπέλα, κόρη ιεραποστόλων από τον Καναδά, με την οποία γνωρίστηκε στην Ουγκάντα. Αισθάνομαι τώρα σαν πλοίο σε λιμάνι ασφαλές από τις καταιγίδες και τις δοκιμασίες των θαλασσών. Βέβαια, γνωρίζω ότι ο αναγκαίος χρόνος για ξεκούραση και ανανέωση είναι μικρό διάστημα. Πρέπει να ξαναγυρίσω στον τόπο που με κάλεσε ο Θεός. Έτσι, το πλοίο θα επιστρέψει στη θάλασσα, όπου θα αντιμετωπίσει τα στοιχεία της φύσης και θα πραγματοποιήσει το ταξίδι, για το οποίο κατασκευάστηκε, με απώτερο σκοπό να τιμήσει τον Κύριο, Του οποίου είμαστε υπηρέτες.

C:\Users\just4dad\Desktop\Μελέτης\Αστήρ\2018\Σεπτέμβριος\2017 Family picture .png

Η οικογένεια του Χάρη και Μαρίας Μακρή

Οι άνθρωποι με ρωτούν κάποιες φορές αν μου αρέσει που είμαι στην Αφρική. Τους απαντώ ότι αρκετές φορές είμαι απογοητευμένος. Παρ’ όλα αυτά, όμως, με κανέναν τρόπο και για κανέναν λόγο δεν θέλουμε να πάμε κάπου αλλού. Ο Θεός μάς έχει καλέσει εδώ και είναι πιστός και αγαθός σε μας –  εξαιρετικά καλός! Μας έχει ευλογήσει ως οικογένεια και βλέπουμε το χέρι Του σε κάθε τομέα της ζωής μας, τόσο στον φυσικό τομέα όσο και στον πνευματικό.

Στα τελευταία εξίμιση χρόνια είχαμε προκλήσεις και φτάσαμε στα όριά μας. Είχαμε εμπειρίες απογοήτευσης και φόβου, αλλά και ευλογίες και τη θαυμαστή προμήθεια του Θεού.  Με τη χάρη του Θεού ξεκινήσαμε ένα μικρό αλλά σημαντικό ιατρικό έργο. Στον οικογενειακό μας χώρο έχουμε δει τα παιδιά μας να αυξάνονται πνευματικά  και να ωριμάζουν. Δύο από αυτά ήδη «εγκατέλειψαν τη φωλιά» για πανεπιστημιακές σπουδές και ο μεγάλος μας παντρεύεται! Παρ’ όλα αυτά έχουμε κοντά μας τα δύο μικρότερα, καθώς και τα μικρά όμορφα δίδυμα αφρικανάκια που υιοθετήσαμε! Πιστεύουμε ότι μέρος της διακονίας μας στην Αφρική είναι η ανάληψη και η φροντίδα των δίδυμων.

Ιατρικό έργο

Το κύριο έργο μας στην Ουγκάντα ​​είναι η παροχή ιατρικής περίθαλψης στα παιδιά και στο προσωπικό της διακονίας Eagles Wings Children’s Village (E.W.). Είμαι γενικός γιατρός και διευθύνω το ιατρικό έργο της  Ε.Ι.Ε., που συνεργάζεται με το Παιδικό Χωριό E.W. Εργάζομαι στη μικρή κλινική μας, με βοηθό μια νοσοκόμα πλήρους απασχόλησης. Η κλινική απέχει 45 λεπτά από την κατοικία μας.  Ο αριθμός των ασθενών που εξυπηρετούμε κάθε μέρα είναι περίπου 20 με 30 άτομα. Βέβαια, ο αριθμός των ασθενών είναι μεγαλύτερος, γιατί έρχονται ασθενείς και από τη γύρω περιοχή.  Όταν δεν είμαι στην κλινική, δίνω τηλεφωνικά οδηγίες στη νοσοκόμα για τις δύσκολες περιπτώσεις. Έχω την ευθύνη να αγοράζω φάρμακα και ακόμη εξυπηρετώ ιατρικά φίλους ιεραποστόλους από την περιοχή μας. Επίσης, έχουμε την ευθύνη για το  πνευματικό και συμβουλευτικό έργο. Μιλάμε στα παιδιά και στους μεγάλους από το Ευαγγέλιο και προσφέρουμε το Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο σε επιλεγμένους ασθενείς. Κάποιοι ασθενείς έχουν ομολογήσει τον Χριστό μέσω της διακονίας μας. 

Η κλινική μας συνεργάζεται με νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα της περιοχής και στα οποία παραπέμπουμε ασθενείς των οποίων η κατάσταση χρήζει είτε εξειδικευμένων εξετάσεων είτε εξειδικευμένης περίθαλψης. Περιστασιακά στέλνουμε ή μεταφέρουμε ασθενείς με τα αυτοκίνητά μας σε ειδικούς γιατρούς στην Καμπάλα, την πρωτεύουσα. Σκοπεύουμε να επεκταθούμε και ήδη έχουμε κάνει προκαταρκτικά σχέδια για μεγαλύτερη κλινική.

Ορφανοτροφείο

Η E.W. ιδρύθηκε το 2004 από το ζεύγος Bill και Ann Peckham. Πριν από το ξεκίνημα της διακονίας αυτής στην Ουγκάντα, έμειναν μερικά χρόνια στην Ελλάδα, προσφέροντας εθελοντική υπηρεσία στην Ε.Ι.Ε., την ιεραποστολή στην οποία ανήκουμε κι εμείς. Η σχέση του Μπιλ και της Ανν με την ιεραποστολή μας καθώς και με την οικογένειά μας, έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο στην απόφασή μας να εργαστούμε στην Ουγκάντα.  Παράλληλα με το ιατρικό έργο, η Μαρία κι εγώ έχουμε ηγετικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων για τη δομή και τη λειτουργία της  E.W.  Τέλος, αποτελεί ευχαρίστηση για μένα να κηρύττω κατά περιόδους, όταν μου το ζητά ο ποιμένας.  

Στη διάρκεια της παραμονής μας στη Ουγκάντα, ο Θεός πρόσθεσε στη ηγεσία της E.W.  ένα θαυμάσιο ζευγάρι αμερικανοκαναδών, τους Jonathan και Alannah Michalski. Η μητέρα του Τζόναθαν έμενε στο ίδιο δωμάτιο με τη Μαρία, τη σύζυγό μου, όταν σπούδαζαν στο Βιβλικό Κολέγιο! Ο Τζόναθαν είναι διευθύνων σύμβουλος της  E.W. και εκτελεί τις καθημερινές δουλειές. Για ένα διάστημα στη ζωή του είχε στραφεί εναντίον του Θεού και, όπως ο άσωτος γιος, πήρε τον δικό του δρόμο. Ο Κύριος όμως τον έλκυσε στον Εαυτό Του. Κι αυτός ο αθλητικός τύπος έχει τώρα πάθος για τον Κύριο και τον Λόγο Του. Ασχολείται ολοένα και περισσότερο με τη διδασκαλία και το κήρυγμα. Ο Κύριος τον χρησιμοποιεί για να εκπαιδεύει και να ενθαρρύνει το προσωπικό μας με τον Λόγο του Θεού.  

Επιθυμία της καρδιάς μας είναι ως άτομα αλλά και με την  ιατρική επιστήμη, όχι μόνο να προσφέρουμε τις απαραίτητες υπηρεσίες μας, αλλά και να ενθαρρύνουμε και να ενισχύουμε τη διακονία πνευματικά, ώστε να καταστεί καταλύτης για πνευματική μεταμόρφωση. Η τεράστια δυνατότητα της  E.W. και του ιατρικού έργου είναι αυτό που μας ενθουσιάζει! 

Η προσευχή μας είναι, καθώς περνούν τα χρόνια, όλο και περισσότερο το προσωπικό και οι μαθητές μας να ακολουθούν με πιστότητα και ζήλο τον Κύριο, να γνωρίσουν σε βάθος τον Χριστό και να Τον υπηρετούν με πιστότητα. Και ακόμη, να είναι άνθρωποι ακέραιοι σε μια κοινωνία που απεγνωσμένα χρειάζεται χριστιανικά πρότυπα. Προσευχηθείτε μαζί μας, παρακαλώ, ο Κύριος να σηκώσει περισσότερους εργάτες για τη σπορά και τον θερισμό, ειδικά από την αγαπημένη μας πατρίδα.    

Tα νεα άρθρα σε email

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τα νέα άρθρα όταν δημοσιεύονται.

Scroll to top