Ο Αστήρ της Ανατολής

Το περιοδικό «Αστήρ της Ανατολής» (ΑτΑ) εκδίδεται από την Ευαγγελική Εκκλησία της Ελλάδας (ΕΕΕ). Ο ΑτΑ έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: είναι το παλαιότερο έντυπο που εκδίδεται στην Ελλάδα. Η έκδοσή του ξεκίνησε το 1858 από τον Μιχαήλ Καλοποθάκη, ιδρυτή της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας. Από τότε εκδίδεται συνεχώς, με εξαίρεση την περίοδο των πολέμων – Βαλκανικών και Παγκοσμίων- και την αρχή της δικτατορίας το 1967.

Ο ΑτΑ είναι ένα χριστιανικό περιοδικό, που έχει στόχο να ικανοποιήσει τον θεολόγο, τον ερμηνευτή του Λόγου του Θεού, τον ιστορικό, τον ερευνητή της αλήθειας της Αγίας Γραφής, εκείνον που πεινάει πνευματικά. Γι’ αυτό απευθύνεται σε όλους: στον άνδρα, τη γυναίκα, στον νέο και τον ηλικιωμένο· στον ευαγγελικό, αλλά και σ’ εκείνον που ανήκει σε άλλο δόγμα. Είναι ανοιχτό προς τις ιστορικές Εκκλησίες, όπως και προς τους Διαμαρτυρόμενους που προέρχονται από τις διάφορες αποχρώσεις της Διαμαρτύρησης. Ο ΑτΑ διοικείται από επιτροπή και όλοι όσοι συνεργάζονται για την έκδοση του περιοδικού προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.

Ο ΑτΑ αποκτά εδώ μία πλατφόρμα στο διαδίκτυο που δεν περιορίζεται στη δημοσίευση της ύλης κάθε μήνα αλλά γίνεται ο διαχωρισμός της κατά θέματα. Επίσης αυτή η ύλη παρουσιάζεται με μία νέα μορφή πιο διαδραστική ώστε να μπορούν όλοι να την παρακολουθήσουν από το κινητό τηλέφωνο ή την ταμπλέτα. Με την προσθήκη εικόνας ελπίζουμε ότι η ύλη αυτή γίνεται πιο ελκυστική προς τον αναγνωστη. Τέλος προστίθενται κείμενα που δεν μπορούσαν να δημοσιευθούν στον περιορισμένο χώρο του εντύπου.

Tα νεα άρθρα σε email

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τα νέα άρθρα όταν δημοσιεύονται.

Scroll to top